Hitler színesben

2010.03.07. 08:00

Eddig ismeretlen, színes felvételek kerültek napvilágra Adolf Hitlerről. A Life magazin vásárolta meg a jogokat Hitler személyi fotósától, Hugo Jagertől. Állítólag a képek 1936 és 1945 között készültek, melyek közül 18-at a Life magazin honlapján meg is lehet tekinteni.
Hugo azon kevés fotósok közé tartozott, akik már akkor színes fotótechnikával dolgoztak. A fényképek sok évi rejtőzködés után kerültek a magazin birtokába, hogy újra napvilágot láthassanak. A történet szerint Jager, csak egy hajszál híján menekült meg 1945-ben a letartóztatástól, majd a fényképek negatívjait egy gondosan elhelyezett üvegben elásta. 1965-ben azonban újra elővette, és elhelyezte őket egy banktrezorban, majd utána eladta őket az amerikai Life magazinnak.

Aki szeretné látni a képeket, az itt megnézheti őket. Minden kép alatt van egy kis leírás, amely méginkább érdekessé teszi ezt a különleges gyűjteményt (Sajnos csak angol nyelven).

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr251814556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása