Valószínűleg nagyon is ízlett neki, mivel ha nem így lett volna, akkor ma nem is ismernénk ezt az édességet.
1823-ban, Bécsben, Metternichhez beállított egy udvarnál szolgáló Franz Sacher cukrásztanuló, és saját receptúrája alapján elkészített tortáját ajánlotta fel Pauline hercegkisasszony születésnapjára. Metternich megkóstolta az édességet, és olyannyira ízlett neki, hogy a születésnapi menüben szerepelt a torta a megtisztelő "Sacher módra" jelzéssel. A baracklekvárral töltött csokoládés piskóta állítólag a vendégek tetszését is elnyerte, de az igazi sikerre még éveket kellet várnia: Sacher cukrászda helyett csemegeboltot és borkereskedést nyitott, a torta tökéletesítését és piacra dobását pedig fia, Eduard készítette el, aki 1976-ban megalapította a Hotel Sachert, amely hamar híressé vált a csak ott kapható édességéről.

Mai napig az egyetlen hiteles Sacher-tortát a Hotel Sacher páncélszekrényében őrzött recept alapján készítik, amelyeket a szeleteken látható csokoládépecsét hitelesít.

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr262096442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása