Ha elalvás előtt alkoholt fogyasztunk, akkor többször és élénkebben emlékszünk álmainkra, valamint gyakorivá válhatnak a rémálmok is. Az alvás egyes szakaszai közül az alkohol a mély alvást is magába foglaló NREM (gyors szemmozgás nélküli) szakaszokat erősíti és hosszabbítja meg, míg elnyomja a REM (gyors szemmozgásos) szakaszokat. Általában álmaink az utóbbi szakasz alatt játszódnak le. Ahogy az éjszaka során a véralkoholszintünk folyamatosan csökken, úgy ez a hatás megfordul, és túlsúlyba kerül a felületes alvás. Ekkor gyakrabban ébredünk fel, és a megszokottnál többször emlékszünk az álmainkra.

Az ember jogosan gondolhatná akkor, hogy amennyiben biztosítani tudnám egész éjszaka a megfelelő véralkoholszintemet, akkor garantálhatnám a nyugodt, mély alvást. Ebben logikai hiba nincsen, de a gyakorlat mégsem ezt igazolja. A legpihentetőbb, legegészségesebb alvást mindenféle tudatmódosító szerek, vagy mérgek nélkül tudjuk elérni.

Jó éjszakát!

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr912003834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása