Létezik telepátia?

2010.04.26. 08:00

Sokan elhiszik, vannak, akik kételkednek benne és vannak, akik már saját maguk is megtapasztalták.A nem megmagyarázható jelenségek között talán a telepátia az, amit a legtöbben megtapasztalunk.Sokszor mondjuk mosolyogva,hogy "Na,megint egy rúgóra jár az agyunk." vagy "Épp én is rád gondoltam!".Véletlenek ?

 

A telepátia azok közé a rémisztően izgalmas, ámulatba ejtő, hidegrázós, de a legtöbb ember számára bizonyára ismerős élmények közé tartozik, amelyet a legendás hatodik érzékünkkel fogunk fel.A telepátia létezésének magyarázatát egyelőre nem találják a kutatók.Viszont,akármilyen furcsán is hangzik, megfoghatatlan, természetfeletti képességeink mérhetőek. Méghozzá éppen olyan laboratóriumi körülmények között, mint bármilyen pszichológiai kísérlet. Budapesten is létezik egy hely, a Szintézis Pszi Labor, ahol teljesen hétköznapi emberek ESP-képességeit vetik vizsgálat alá. Az ESP, vagyis az érzékszerveken túli érzékelés mindenkinek alapvető adottsága.Az érzékszerveken túli érzékelések mindenkinél működnek a gyakorlatban, csak nem tudatosan. Olyan,mint a művészi készség,van aki leragad a pálcikaemberkénél,mások keze által viszont élethű remekművel születnek.A legismertebb és leggyakoribb pszi-jelenség a telepátia.Rengeteg kutatást végeztek ,hogy bebizonyítsák ill. megértsék a telepátia létezését,működését.Egy brit tudós Rupert Sheldrake telefonos telepátiájával biztosan sokan találkoztak már.A lényege,hogy valakire gondolunk,és ez a személy nemsokára felhív minket.Ezt kísérletet végezte el ő is több alannyal.Az alanytól elkérte négy ismerősének a telefonszámát ,majd megkérték egyikőjüket,hogy hívja fel az alanyt.De mielőtt az felvehette volna a telefont,megkérdezték,szerinte ki hívhatta.A helyes válasz aránynak 25%-nak kellett volna lenni,-hiszen 4 ember közül választhatott-viszont 45%-os volt. A következő vizsgálatokat az ikrek közötti különleges összeköttetéssel végezték.Az ikerknél ugyanis megesik,hogy egymástól távol,más városokban élve is megérzik a testvérük fájdalmát,örömét.Ehhez hasonló telepatikus kapcsolat alakul ki az édesanya és gyermeke között is.Sőt a telepátiát az Egyesült Államokban még titkos katonai akciók során is alkalmaztak,például az ellenséges támaszpontok meghatározására,illetve a túszok egészségi állapotának felmérésére.

Mindenesetre, szerintem létezik,hiszen képesek vagyunk úgy ráhangolódni egy másik emberre,hogy érezzük a másik érzéseit, vagy a gondolataink is azonosak legyenek.De sokan nem így gondolják...nekik küldök gondolatban egy hatalmas,cinikus mosolyt.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr231951472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása