Ha már a csoki sem olvad...

2010.04.23. 08:00

Egy svájci édesipari cég olyan csokoládét készül gyártani, ami nem olvad meg az ember kezében.
A Barry Callebaut cég kísérleti laborjában tulajdonképpen véletlenül bukkantak rá arra csokoládéösszetételre, amely nem a megszokott 30 fokon olvad, hanem 55 fokon. Ennek az lenne a nagy előnye, hogy a kezünkbe nem olvadna bele a csokoládénak a fele, amíg megesszük, viszont felmerülhet a kérdés, hogy a szánkban sem olvadna meg? Hiszen nincs is jobb annál, amikor érezzük a tömény csokoládé olvadása közt kiáradú ízeket a nyelvbimbóinkon... Megnyugtatásképpen, erre a kutatók is gondoltak. Ezért a szánkban, a nyál nedvessége és enzimei bontanák folyossá ezt a különlegességet.

Az új édesség nagyjából a hagyományos csokoládé kalóriatartalmának a tizedét tartalmazza, így az diétázás közben is nyugodt szívvel fogyasztható lenne.
A cég kóstolói ezt állítják: "Az 55 fokon olvadó csokoládé ízében nem tapasztalható semmi furcsaság" (Azért ez így nem egésszen egyértelmű megfogalmazás szerintem...).
A tervek szerint ez az újdonság két év múlva már a boltok polcain is megtalálható lesz, még olyan területeken is, ahol a magas átlaghőmérséklet miatt eddig nem volt különösebben népszerű a csokoládé.

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr891929337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása