A leggyorsabb motoros nő

2010.04.18. 08:00

Az eddigi sebességcsúcsot Marcia Holley állította fel 1978-ban, nem kevesebb, mint 369 km/h-s sebességével. Azonban mint minden rekordot, ezt is túlszárnyalták, méghozzá 2008-ban.

Leslie Porterfield, a 2000 ccm-is átalakított turbós Suzuki Hayabusa nyergében döntötte meg Holley rekordját, azonban a Guinness-rekordot csak 2010-ben hitelesítették.

Leslie először 2007-ben próbálkozott a rekordkisérlettel, de próbálkozása kudarcba fulladt, mivel hatalmasat bukott motorjával együtt. A szőke ciklon azonban nem adta fel, és ahogy láthatjuk próbálkozása mostmár történelemmé vált, mivel 373 km/h-s sebességgel ő minősül jelenleg a világ leggyorsabb motoros nőjének.

(Azért csak egy pillanatra gondoljunk bele, hogy egy ilyen próbálkozás milyen előkészületekkel és veszélyekkel jár együtt. Csupán maga a helyszín kiválasztása is nehézkes, mivel találni kell egy olyan nyílegyenes jó minőségű pályát, ami alkalmas a próbálkozásra. Ezt a pályát biztosítani kell, hogy ne legyen rajta semmilyen szennyeződés (homok, sóder, vagy akár csak egy falevél) és mindezek mellett még az időjárásra is oda kell figyelni, mivel 373 km/h-nál egy esetleges váratlan széllökés kellemetlen tényezőként jelentkezne. És akkor még nem is beszéltünk a speciális gumikról, amik bírják ezt a sebességet és biztosítják a megfelelő tapadást, meg a speciálisan átalakított Hayabusáról, ami egyedi kialakítást és turbófelszerelést kapott...)

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr711929097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása