Legextrémebb extrém sportok

2010.05.21. 08:00

Mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló sportot, hiszen már egészen színes palettáról válogathatunk. A sport egészséges, jót tesz testnek és léleknek. Legalábbis ezt mondják róla, de vajon minden sportra igaz ez? Mi a helyzet az extrém sportokkal? Összegyűjtöttem az extrém sportok gyöngyszemeit.

 

Az első, ami rögtön szemet szúrt a sakk-boksz volt. Nem,nem tévedés. Ez a sport a finnek újdonsága (vagy őrültsége?). A sakk-boksz versenyen résztvevők felváltva vívják csatájukat négyperces sakk és kétperces bokszmeccseken, összesen 11 meneten keresztül. Így legalább, ha valaki vesztésre áll sakkból, akkor legálisan vezetheti le feszültségét azzal, hogy jól helybenhagyja az ellenfelét. Úgy látszik, a finneknek sok szabadideje van, hiszen nem a sakk-boksz az egyetlen hajmeresztő ötlet,ami a fejükből kipattant.1992 óta, évente megrendezik az, azóta már világbajnoksággá alakult feleségcipelő versenyt. A vicces versenynek szigorú szabályai  vannak. A férjeknek egy 250 méteres vizes, kavicsos, homokos, füves szakaszokkal tarkított terepen kell cipelni saját, vagy akár nem saját nejüket. A feleségnek idősebbnek kell lennie 17 évesnél és nehezebbnek 49 kilónál, ellenkező esetben plusz nehezékekkel kell elérni ezt a  súlyt. Aki elejti, vagy leteszi a feleséget, az büntető pontot kap. A harmadik a skitrehopping vagyis fa-síugrás. Ez egy norvég agyszülemény, melynek lényege, hogy egy sáncasztalról (vagyis egy hódombról) elemelkedve „felszállnak”, majd rövid repülés után landolnak, méghozzá egy fán. Az nyeri a versenyt, aki minél magasabban tud egy fán kikötni és meg is marad rajta. Ez síléccel a lábakon nem is olyan egyszerű! A vizek szerelmeseit sem hagyjuk program nélkül. Az oroszok újdonsága a sportvilág számára: rafting guminővel. A meglepő sport eseményt Dimitrij Bulavinov főszervező szerint egy csupa részeg férfiből álló társaság ötlötte ki, eredetileg viccként, amikor azon vitatkoztak, mit lehet kezdeni egy guminővel egy kemping túrán. Valaki bedobta, hogy a guminő kiváló úszókellék lehet. Azóta már az ötödik ilyen versenyt szervezik, a sikert jellemzi, hogy legutóbb már 400 induló vett részt a bizarr rendezvényen. Végül pedig a bringások kedvéért: mountain bike merülés. Ennek nem más a lényege, mint az, hogy úvárruhába öltözött bringás hány métert tud megtenni a kis tavacska vízfelszíne alatt méregdrága biciklijével. A walesi falucska szélén 2000 óta megrendezésre kerülő bajnokság egyelőre nem aratott világsikert, de állítólag a helyiek már dolgoznak a sportág továbbfejlesztésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr602016436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása