UNICUM

2010.03.16. 08:00

A minap egy étteremben ülve a tányérom alá volt elhelyezve egy papír alátét. Szépen, figyelmesen a nagy várakozás közben szemügyre vettem és elkezdtem olvasgatni, az Unicum iatlról szólt. Komolyan mondom, felkeltette az érdeklődésemet, igaz, hogy az ízét nem igazán szeretem, de a története meglehetősen különleges és figyelemre méltó. Amennyiben titeket is érdekel, kattintsatok a tovább gomra!

Az ital receptje a mai napig szigorúan titkos, csak a szűk család ismeri pontosan. A megfelelő hozzávalókat a gyárban hatjegyű számkóddal látják el, és később eszerint azonosítják őket. A gyártási folyamat is több részre tagolt, így sem az Unicum alapanyagai, sem pedig a gyártási folyamat egésze nem ismert a dolgozók előtt.
Az Unicum receptjét alkotó gyógy- és fűszernövények csak 1/6-a származik hazánkból, a többi bszerzése a világ legkülönbözőbb pontjairól történik.
Az ital előállítási technológiája különleges és egyedülálló a keserűlikőrök között. Míg más párlatok csupán alkoholban történő áztatás (kivonatolás), addig ez esetben egy speciális technológia-mixet használnak: a kivonatoláson kívül desztillációt, azaz lepárlást is alkalmaznak a még tökéletesebb eredmény érdekében.
A desztilláció szerepe kulcsfontosságú, hiszen a gyógynövények legnemsebb ízanyagai és esszenciái így nyerhetők ki a legjobban.
A gondosan megalkotott recept és egyedi előállítás mellett a 6 hónapos tölgyfahordós érlelés is elősegíti a különleges, komplex ízvilág kialakulását. A tölgyfahordóban a harsány ízek megszelídülnek, és kiteljesítik az ital sajátságos, keserédes ízét.

Akit érdekel az Unicum története, az látogasson el az Unicum weboldalára, ahol meglehetősen mutatós megjelenéssel mutatja be lépésről, lépésre a főbb mérföldköveket. Nagyon érdekes, ajánlom minden kedves olvasónk figyelmébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr511839830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása