Gondolatolvasó

2010.02.21. 08:00

Egy igazi gondolatolvasó programot osztok meg ma veletek. A szabályai egyszerűek: godolj egy kétjegyű számra, a számjegyeinek összegét vondd ki az eredeti számból. Az így eredményül kapott számot megkeresed a jobb oldalt felsoroltak közül és megjegyzed a hozzá tartotó szimbólumot. Kattints a kék gömbre, és láss csodát, kitalálta!

Sajnos a beágyazással kisebb gondjaim támadtak, de szerintem egy mezei link is megteszi: http://www.mathematika.hu/flash/csoda1.swf

Akinek már fáj az agya a sok fejtöréstől és végképp nem bír rájönni, hogy mégis mi a fene történik itt, az kattintson a továbbra.

 

 Az elv egyszerű: ha egy bármilyen kétjegyű szám számjegyeinek az összegét kivonod a számból, akkor csak és kizárólag kilenccel osztható számot kaphatsz. Ha megnézitek, a kilenccel osztható számok mindig azonos szimbólummal rendelkeznek. A pilleség az egészben az, hogy a program minden egyes körben más-más jelekkel látja el a kilenccel osztható számokat, ezért elég nehezen lehet észre venni a "csalást".

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr221775379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása