A fogyókúra szót hallva minden ember rosszra gondol, felélednek a régi rossz emlékek, amikor szinte már kegyetlen módon tagadtunk meg magunktól minden kalóriabombának minősülő finomságot. Egy kis odafigyeléssel, és rendszerességgel azonban megoldható, hogy a fogyókúránk állandó tagja legyen akár a csokitorta is.

Izraeli kutatók egy 193 tesztalanyból álló kísérlet keretében meglepő eredményeket publikáltak. Az elhízott tesztalanyok napi kalóriabevitelét lekorlátozták férfiak esetén 1600 kalóriára, nők esetén pedig 1400-ra. Két csoportot hoztak létre, amelyek között a különbség a napi kalóriabevitel elosztásában különbözött. Az egyik csoport reggelire kapott egy 600 kalóriás reggelit, amely tartalmazott csokitortát is (vagy bármely édességet), ellenben a másik csoporttal, akik egy 300 kalóriás reggelit fogyasztottak el. A kezdetekben lényeges különbség nem mutatkozott a két csoport között, az alanyok átlagosan 15 kilogrammot fogytak 32 hét alatt. Az ezt követő 16 hét alatt viszont az édességet fogyasztó csoport további hat kilogramm fogyást könyvelhetett el, míg a többiek 10 kilogrammot visszaszedtek. Az anyagcsere működésében találhatjuk meg erre a választ, mivel a kutatás alapján a reggel folyamán bevitt plusz kalóriákat a szervezet le tudja dolgozni a nap folyamán, ellenben például egy esti nassolással.

Azt természetesen nem is kell hangsúlyozni, hogy mekkora pszichés előnyt jelent egy ilyen diéta, mivel az emberből nem fog előtörni az édességvágy. A megkérdezett tesztalanyok is erről számoltak be, hogy nagy segítséget jelentett számukra, mivel sok esetben egy sikeres diéta után könnyen elszáll a határozottság, és visszatérnek oda, ahonnan indultak. Az ilyen jellegű diétánál viszont erre kisebb az esély.

www.mti.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr804358924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása