Nem biztos, hogy teljes mértékben ide illő ez az írásom, de amikor megtaláltam ezt a cikket, rögtön arra gondoltam, hogy ezt meg kell írnom nekem is :)

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai alapján az óvszer használata 98%-os védettséget nyújt a nemi betegségekkel és a nem kívánt terhességgel szemben. Ennek egy lényeges feltétele a helyes használat! Ezt sokan nem veszik figyelembe. A Kentucky Egyetem ezzel kapcsolatos kutatása alapján a valóságban csak 85%-ban nyújt biztonságot, mert nagyon sokan nem használják helyesen.

A megkérdezett alanyok között sokan voltak, akik nem az aktus elején helyezik fel az óvszert, hanem közben, arra nem is gondolva, hogy így a nemi betegségek ellen nem tud védelmet nyújtani. Többen a felhelyezés módjával sincsenek tisztában, mivel előre legörgetik és a végén található ondózacskót sem hagyják szabadon. A használati utasításra többek között az is fel van tüntetve, hogy használat előtt minden esetben ellenőrizni kell az óvszer sértetlenségét, mivel az mind a gyártás, mind a szállítás alatt megsérülhetett. A megkérdezettek többsége erre sem szokott odafigyelni. Kevésbé evidens problémák is előfordulnak, amikre nem figyelnek oda a vásárlók, mivel többen használnak olajalapú síkosítókat, amik a latex óvszereket roncsolják, ami szintén a hatékonyság csökkenéséhez vezet.

A különböző fórumokon (iskolákban, otthon, kiadványokban...) szükséges lenne ezekre a veszélyekre felhívni a figyelmet (még időben), amivel talán meg lehetne akadályozni néhány idő előtti családalapítást...

www.news.discovery.com

Szerző: Thailog

Szólj hozzá!

Címkék: óvszer

A bejegyzés trackback címe:

https://napipille.blog.hu/api/trackback/id/tr14357725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása